vrijdag 15 juli 2011

De reis zover........in Colombia "mi tierra"

Zoals vele van jullie weten ben ik op het moment in Colombia: Back 2 my Roots.

En natuurlijk wil ik jullie op de hoogte houden van alle mooie en leuke dingen die ik meemaak dus hierbij een kleine up date.......

De 1e dag heb ik er uiteindelijk 28 uur over gedaan om op de plaats van bestemming te komen....
En het meeste van de reis heb ik alleen doorgebracht want mijn stiefmoeder en broertjes hadden vertraging met de lange vlucht van Madrid naar Bogota dat ik de binnenlandse vlucht die we samen zouden hebben ook alleen heb genomen.
Er was wel een probleempje want mijn telefoon heeft geen service dus ben ik niet bereikbaar of kan ik niet bellen. Maar gelukkig was er een hele lieve vrouw die mij telefoon heeft geleend en toen heb ik Arjan (mijn man die thuis is gebleven) gebeld en die vertelde dus dat ze te laat waren en ik gewoon de vlucht moet nemen. Maar aangezien ik 5uur moest wachten op die binnenlandse vlucht heb ik mijn "1e Colombiaanse hutspot" gegeten......Natuurlijk is het landelijke gerecht geen hutspot: maar rijst met bruine bonen, avocado, spek, chorizo, gehakt, gebakken banaan en arepa.
Gelukkig heeft mijn vader de familie van mijn stiefmoeder kunnen bereiken dus bij aankomst stond haar familie mij op te wachten.

Hierbij de indruk van de eerste dag:


Nadat we bij de familie langs waren geweest die een "welkoms maaaltijd" hadden gemaakt die bestond uit gebakken bananen en vlees op de bbq!!! Kon ik eindelijk naar mijn bed want ik was kapot.

De een heerlijke maar toch iets korte nacht rust werd ik lokale tijd 9.00 wakker. En toen kwam het feit dat de warm water toevoer niet werkt.......Met het gevolg dat ik 2 dagen onder een ijskoude douche sta. En dan kan het hier nog zo lekker warm zijn: ik hou van een warme douche. Dus met gevaar voor eigen leven en adem te kort sta ik hier onder de douche. Maar gelukkig zal daar vandaag iets aan gedaan worden.
De 2e dag hier hebben we het rustig gehouden. We hebben boodschapjes gedaan om het huis te bevoorraden. Ik kijk mijn ogen uit in de supermarkt want echt alle lekkere dingen die haast niet in Nederland verkrijgbaar zijn liggen hier gewoon in de winkel: : "Heerlijk".

Voor de rest hebben mijn broertjes lekker gevoetbald en heb ik wat foto's gemaakt van de mooie natuur hier rondom het huis. Ik heb zelfs een kolibrie gezien: Ik kon mijn ogen niet geloven......Maar ja natuurlijk was ik te laat met mijn camera. Dat was zeker een geluks momentje voor mij. Ik ben echt dankbaar dat ik hier mag zijn en geniet van alles om mij heen.Vandaag is het dag 3 en als het goed is gaan we naar de stad toe: ik hou mijn ogen, oren, mond open want hier worden echt al mijn zintuigen geprikkeld door al het moois wat "mijn roots" mijn te bieden hebben.

Tot snel en een hele lieve groet van uit Colombia "mi Tierra"

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen